Особливості організації обліку, оподаткування та звітності суб’єктів малого бізнесу - Смоляник, Альона Анатоліївна; Smolianyk, Alona (ЦНТУ, 2022)
В першому розділі розкрито економічну сутність малого підприємництва та його роль в економіці України, особливості організації обліку, оподаткування та формування звітності на підприємствах малого бізнесу. В другому розділі розкрито організаційно-економічну характеристику та проведено аналіз показників діяльності досліджуваного підприємства, викладено результати дослідження організації обліку, оподаткування та формування звітності на досліджуваному підприємстві. В третьому розділі запропоновано пріоритетні напрями розвитку обліку та оподаткування суб’єктів малого бізнесу.The first section reveals the economic essence of small business and its role in the economy of Ukraine, the peculiarities of the organization of accounting, taxation and reporting at small businesses. In the second section the organizational and economic characteristics are revealed and the analysis of indicators of activity of the researched enterprise is carried out, results of research of the organization of the account, the taxation and formation of the reporting at the researched enterprise are stated. The third section proposes priority areas for the development of accounting and taxation of small businesses.
Features of the organization of accounting, taxation, and reporting of small businesses
Keywords: суб’єкт малого бізнесу; мале підприємство; організація обліку; система оподаткування; єдиний податок; звітність; small business entity; small enterprise; organization of accounting; taxation system; single tax; reporting