Фактори, які сприятимуть ефективному розвитку міжнародної торгівлі України - Євладенко, В. С.; Насипайко, Д. С. (Поліграф-Сервіс, 2024)
Глобалізація, як ключовий економічний феномен, перетворює світову економіку, впливаючи на всі її складові. Однією з найважливіших аспектів цього впливу є зміни в міжнародних торгівельних відносинах країн. Аналіз факторів, які сприятимуть ефективному розвитку міжнародної торгівлі України, свідчить про активну участь України у світовому економічному просторі. Зростання торгівлі, підвищення конкурентоспроможності та участь в міжнародних угодах стають ключовими стратегічними елементами, які формують нову економічну реальність України. Подальший успіх країни у міжнародній торгівлі визначатиметься її готовністю адаптуватися до змін глобального економічного середовища та ефективністю використання нових можливостей, які глобалізація принесла.
Keywords: глобалізація; міжнародна торгівля; конкурентоспроможність