Фрикційний гасник коливань - Пестунов, В. М.; Лебедєв, Ю. В.; Лебедев, Ю. В.; Pestunov, V.; Lebedev, Y. (Производственно-издательский комбинат «Патент», 1990)
Винахід відноситься до машинобудування. З метою розширення функціональних можливостей шляхом регулювання характеристики, фрикційний гасник коливань забезпечений шайбою, розташованою між однією з кришок корпусу і наповнювачем, та пружиною, одним кінцем закріпленої на одній кришці корпусу, а іншим кінцем через гайку, що охоплює шток, пов'язаної з шайбою. The invention relates to mechanical engineering. In order to expand the functionality by adjusting the characteristics, the frictional vibration damper is equipped with a washer located between one of the body caps and the filler, and a spring fixed at one end on one body cover, and at the other end through a nut that encloses the stem and connected to the washer.
Фрикционный гаситель колебаний
Frictional vibration damper