Скрипник, О. В.Кошурко, В. О.Skrypnyk, O.Koshurko, V.2019-03-232019-03-232000Пат. на винахід 29962 A Україна, 6 C12C1/06. Спосіб отримання сухих шипучих напоїв / О. В. Скрипник, В. О. Кошурко ; заявник і патентовласник Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування. – № 97115554 ; заявл. 19.11.1997; опубл. 15.11.2000 ; Бюл. №6. - 2 с.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/8683Спосіб отримання сухих шипучих напоїв полягає в тому, що до фракції цукру, що потрапляє в змішувач, додають суху есенцію, винно-кам'яну кислоту і питну соду і після перемішування суміш розфасовують по пакетам. Попередньо підготовлені капсули заповнюють сорока процентами концентрату напою з послідовним додаванням шістдесяти процентів гранул гідрату діоксиду вуглецю. Після цього заповнені капсули заморожують і термоізолюють поліетиленовою плівкою. A method provides for obtaining dry fizzy drinks lies in the fact that a fraction of sugar, getting to a mixer, is supplementedwith a dry essence, tartaric acid and baking soda and after mixing the mixture is packed in packings. Capsules, preparedbeforehand, are filled up with forty percent of a drink concentrate with the subsequent adding of sixty percent of the carbondioxide hydrate granules. After that the capsules filled up are frozen and heat-insulated by a polyethylene film.uk-UAсухі шипучі напоїгрануликонцентрат наноюгідрат двооксид вуглецюСпосіб отримання сухих шипучих напоївMethod of obtaining dry fizzy drinksOther