Модульна технологія і обладнання - Пестунов, В. М; Pestunov, V. (КДТУ, 2003)
На підставі теорії процесу формоутворення та приводу з перерозподіленим навантаженням розроблені конструкції багатоопераційних верстатів. Набутий досвід проектування багатоопераційних верстатів під модульну технологію дозволив розробити алгоритм вирішення проблеми суміщення технологічних операцій відповідно до модульної технології. У статті розглянуто створені за цими принципами схеми та конструкції багатоопераційного обладнання. Based on the theory of the process of shaping and drive with redistributed load, designs of multi-operation machines have been developed. The experience gained in designing multi-operation machines for modular technology has allowed us to develop an algorithm for solving the problem of combining technological operations in accordance with modular technology. The article examines the schemes and designs of multi-operation equipment created according to these principles.
Modular technology and equipment
Keywords: привод; модульна технологія; багатоопераційні верстати; суміщення технологічних операцій; drive; modular technology; multi-operation machines; combination of technological operations