Механізація вирощування кукурудзи з обґрунтуванням конструкції і параметрів кормозбирального комбайна КПИ–2,4 - Жеребецький, Олег Миколайович; Zherebetskyi, Oleh (ЦНТУ, 2025)
У магістерській роботі розглянуто питання підвищення ефективності технології вирощування кукурудзи шляхом удосконалення кормозбирального комбайна. Для забезпечення високих показників якості подрібнення зеленої маси подрібнювачем проведено аналіз конструкцій сучасних причіпних та начіпних кормозбиральних комбайнів, в тому числі КПИ–2,4, та визначено їх переваги та недоліки, що обмежують якість його роботи. У роботі досліджено вплив конструктивно–технологічних параметрів приводу подрібнювача та властивостей культур, що збираються, визначення на витрат його потужності. The master's thesis considers the issue of increasing the efficiency of corn cultivation technology by improving the forage harvester. To ensure high quality indicators of green mass grinding by the chopper, an analysis of the designs of modern trailed and mounted forage harvesters, including KPI–2.4, was conducted, and their advantages and disadvantages that limit the quality of its work were identified. The paper investigates the influence of the design and technological parameters of the chopper drive and the properties of the crops being harvested on its power consumption.
Mechanization of corn cultivation with justification of the design and parameters of the forage harvester KPI–2.4
Keywords: кукурудза; кормозбиральний комбайн; подрібнювач; потужність; corn; forage harvester; chopper; power