Механізація вирощування сої з удосконаленням конструкції сошників зернової сівалки - Ткаченко, Олексій Олександрович; Tkachenko, Oleksiy (ЦНТУ, 2025)
В роботі наведено результати аналізу поширених технологій вирощування сої та технічного забезпечення процесів сівби, запропоновано шляхи їх удосконалення. Представлена методика та технічне забезпечення експериментальних досліджень залежності тягового опору нової конструкції посівної секції від глибини ходу сошника та робочої швидкості, яка запропонована до використання у складі модернізованої зернової сівалки СЗ-3,6С. Встановлено, що загальний тяговий опір посівної секції знаходиться в діапазоні від 0,12 до 0,4кН, що дозволяє знизити загальний тяговий опір модернізованої сівалки порівняно з серійною на 25…30%, підвищити робочу швидкість і продуктивність посівного агрегату, та знизити витрати пального до 3,8кг/га. Results over of analysis of widespread technologies of growing of soy and hardware of processes of sowing are in-process brought, the ways of their improvement are offered. Presented methodology and hardware of experimental researches of dependence of hauling resistance of new construction of sowing section from a depth step of coulter and working speed, that is offered to the use in composition modernized grain-growing seeder of СЗ-3,6С. It is set that common hauling resistance of sowing section is in a range from 0,12 to 0,4кН, that allows to bring down common hauling resistance of modernized seeder comparatively with serial on 25...30 %, increase working speed and productivity of sowing aggregate, and to bring down the charges of fuel to 3,8kg/h.
Mechanization of soybean cultivation with improvement of the design of grain seeder coulters
Keywords: соя; сівба; посівна секція; сівалка; soya; sowing; sowing section; seeder