Показники жорсткості верстатного обладнання з паралельною кінематикою - Кириченко, А. М. (КНТУ, 2009)
Розглянуто систему локальних та глобальних показників жорсткості верстатного обладнання з паралельною кінематикою, які характеризують жорсткість у певному положенні робочого органа та усьому робочому просторі. Застосування показників проаналізовано на прикладі порівняння компоновок гексаподів. The set of local and global stiffness performance indices of parallel kinematic machine tools is considered, which describes the stiffness in certain position and whole workspace. The use of proposed indices is considered by example of comparison of different hexapod configurations.
Keywords: паралельна кінематика; жорсткість; показники