Побудова моделі електроспоживання компресорної станції підприємства з виробництва молочної продукції - Третяк, В. В.; Яцун, В. В.; Петрова, К. Г.; Савеленко, І. В.; Котиш, А. І.; Tretiak, V.; Yatsun, V.; Petrova, К.; Savelenko, I.; Kotysh, A. (ЦНТУ, 2023)
Робота присвячена створенню моделі електроспоживання компресорної станції підприємства з виробництва молочної продукції задля оцінювання фактичного рівня її енергоефективності. Розглянуті підходи до моделювання та аналізу електроспоживання на основі математичного моделювання та статистичних методів підтверджують актуальність й потенційну ефективність таких стратегій. Результати аналізу електричного балансу та використання методів статистичного аналізу, зокрема регресійного підходу, підтверджують, що продуктивність є основним чинником, який визначає рівень електроспоживання. Графічне порівняння фактичних та розрахункових показників підтверджує точність моделі та можливість її використання для оптимізації енергоефективності компресорної станції підприємства. Maintaining a stable power supply for industrial facilities in modern conditions, especially in the context of war and energy instability, is critically important. Highlighting the need to forecast electricity consumption and develop effective models to manage energy efficiency at the country level is a key step in solving this problem.
Construction of the electricity consumption model of the compressor station of the enterprise for the production of dairy products
Keywords: модель електроспоживання; компресорна станція; промисловий об’єкт; регресійний аналіз; electricity consumption model; compressor station; industrial facility; regression analysis