Удосконалення конструкції корморізки для подрібнення коренеплодів КПК-0,5Ф - Гришин, Олексій Вячеславович; Hryshyn, Oleksii (ЦНТУ, 2024)
Створення абсолютно нових машин потребує великих витрат коштів на розробку та впровадження їх у виробництво. Таких коштів на сьогоднішній день не завжди достатньо, тому проводиться модернізація вже створених машин, що використовувались в інших галузях. На основі проведеного аналізу машин для подрібнення коренеплодів в кваліфікаційній роботі пропонується вдосконалення корморізки, яка крім операції – подрібнення коренеплодів, здатна ще й після невеликого переобладнання використовуватись для приготування бетонних розчинів. В процесі удосконалення розроблені вузли: механізм вивантаження, подрібнювач та привод. В розділі “Охорона праці” проведено аналіз небезпечних та шкідливих факторів, які можуть виникнути при експлуатації модернізованої корморізки, розроблені заходи щодо зменшення їх дії на обслуговуючий персонал. В економічній частині випускної кваліфікаційної роботи показано шляхи отримання можливого економічного ефекту. The creation of completely new machines requires large expenditures of funds for development and their introduction into production. Today, such funds are not always enough, therefore the modernization of already created machines, which were used in other industries, is being carried out. Оn the basis of the analysis of machines for crushing root crops, the qualification paper proposes the improvement of the feed cutter, which, in addition to the operation of crushing root crops, can be used for the preparation of concrete solutions even after a small conversion. In the process of improvement, the nodes were developed: the unloading mechanism, the shredder and the drive. In the "Occupational safety" section, an analysis of dangerous and harmful factors that may occur during the operation of a modernized forage cutter has been carried out, and measures have been developed to reduce their impact on service personnel. In the economic part of the final qualification work, the ways of obtaining a possible economic effect are shown.
Improvement of the design of the fodder cutter for chopping root crops KPK-0,5F
Keywords: корморізка; подрібнення кормів; коренеплоди; forage cutter; forage grinding; root crops