Головні явища процесу механізованого обробітку ґрунту - Сидорчук, О. В.; Луб, П. М.; Гринько, П. В. (КНТУ, 2005)
Виділені головні явища виробничої системи обробітку ґрунту, котрі безпосередньо впливають на відповідний механізований процес. Обґрунтована доцільність їх врахування в моделі процесу. Охарактеризовано вплив на функціональні характеристики комплексу ґрунтообробних машин головних явищ цього процесу. The main phenomena of the soil-tillage production system that have a direct impact on the mechanized soil-tillage process are outlined. The necessity of it’s taking into the process’ model is grounded. The influence on the functional descriptions of the soil-till machine’s complexes is characterized.
Keywords: явища; процес; комплекс; обробіток ґрунту; модель; характеристики