Механізація вирощування озимої пшениці з модернізацією зернотукової сівалки - Дещук, Артем Анатолійович; Deshchuk, Artem (ЦНТУ, 2024)
Дипломна робота спрямована на підвищення ефективності процесу сівби озимої пшениці за рахунок вдосконалення конструкції котушки висівного апарату з обґрунтуванням її геометричних і кінематичних параметрів. На основі проведених досліджень обґрунтовано принципову конструктивну схему зернової сівалки для сівби озимої пшениці. Конструкція запропонованого висівного апарату за рахунок обладнання його котушкою з косими жолобками виключила негативний ефект пульсації зерна при внесені до борозни. The diploma work is aimed at improving the efficiency of the process of sowing winter wheat by improving the design of the coil of the seeding device with the justification of its geometric and kinematic parameters. On the basis of the conducted research, the principle design scheme of the grain seeder for sowing winter wheat is substantiated. The design of the proposed seeding device, due to its equipment with a coil with oblique grooves, eliminated the negative effect of grain pulsation when introduced into the furrow.
Mechanization of winter wheat cultivation with modernization of the fertilizer seeder
Keywords: причіпна сівалка; висівний апарат; висівна котушка; агротехнічні вимоги; trailed seeder; sowing device; sowing reel; agrotechnical requirements