Закономірності відходу стебел в плутанину при збиранні льону-довгунця комбайнами - Лімонт, А. С.; Limont, A. (КНТУ, 2011)
Висвітлені втрати волокнистої складової урожаю льону-довгунця при механізованому збиранні. Наведені залежності, що пояснюють механізм відходу стебел в плутанину при збиранні льону-довгунця комбайнами. Узагальнені наукові дані про вплив на відхід стебел в плутанину секундної подачі їх в комбайн, висоти брання та регулювань затискного конвеєра. The paper deals with the losses of the yield fibrous component under mechanized harvesting. It presents characteristics which explain the mechanism of stalk getting to tangled mess when harvesting fiber flax by combines. The author summarizes scientific data concerning the influence of the stalk feed per second into the combine, the height of pulling and the clumping conveyor adjustments on stalk getting to tangled mess.
The regularities of stalk getting to tangled mess when harvesting fiber flax by combines
Keywords: льон-довгунець; збирання; механізація; комбайн; солома; втрати; регулювання