Розробка технології лиття в піщано-глинисту форму виливка «Корпус» з удосконаленням системи комп’ютерного проектування ливникових систем - Чудін, Віталій Володимирович; Chudin, Vitalii (ЦНТУ, 2025)
Вибрано ливарне обладнання та описано роботу ливарного цеху. Розроблено технологію лиття в піщано-глинисту форму виливка «Корпус». Розроблено систему комп’ютерного проектування ливникових систем. Актуальність роботи полягає у розробці технології лиття в піщаноглинисту форму виливка «Корпус» з використанням сучасного ливарного обладнання. Розроблена система автоматизованого проектування дозволила встановити взаємозв’язок між площею перерізу живильника та початковими вихідними параметрами, що дає змогу оптимізувати конструкцію ЛЖС та підвищити ефективність процесу лиття. Foundry equipment is selected and the work of the foundry is described. The technology of casting in a sand-clay mold of the “Korpus” casting is developed. A computer design system of sprue systems is developed. The relevance of the work lies in the development of the technology of casting in a sand-clay mold of the “Korpus” casting using modern foundry equipment. The developed automated design system allowed to establish the relationship between the cross-sectional area of the feeder and the initial output parameters, which makes it possible to optimize the design of the casting systems and increase the efficiency of the casting process.
Development of sand-clay mold casting technology “Housing” with improvement of the computer-aided design system for casting systems
Keywords: живильник; шлаковловлювач; витрата металу; розрахунок; feeder; slag trap; metal consumption; calculation