Updating the Components of the Discipline "Life Safety" in Ukraine's Higher Education as a Response to the Threats of Full-Scale War - Sviatskyi, V. V.; Свяцький, В. В. (USA : Golden Quill Publishing, 2025)
Показано, що трансформація дисципліни «Безпека життєдіяльності» в системі вищої освіти України в умовах повномасштабної війни стала відповіддю на кризові обставини, переросла у початок глибокої структурної реформи. Така еволюція створює унікальне підґрунтя для подальших досліджень щодо того, яким чином освітня система може ефективно адаптуватися до екстремальних умов, одночасно зберігаючи високу якість навчання, операційну стійкість та психологічне благополуччя всіх учасників освітнього процесу. It is shown that the transformation of the discipline "Life Safety" in the higher education system of Ukraine in the conditions of a full-scale war became a response to crisis circumstances, and grew into the beginning of a deep structural reform. Such evolution creates a unique basis for further research on how the education system can effectively adapt to extreme conditions, while maintaining high quality of education, operational stability and psychological well-being of all participants in the educational process.
Оновлення складових дисципліни «Безпека життєдіяльності» у вищій освіті України як відповідь на загрози повномасштабної війни
Keywords: life safety; security discipline; higher education; educational process; war; transformation; structural reform; безпека життєдіяльності; безпекова дисципліна; вища школа; освітній процес; війна; трансформація; структурна реформа