Організація обліку та аналізу дебіторської заборгованості в системі управління підприємством - Петрович, Юлія Сергіївна (ЦНТУ, 2022)
У першому розділі «Теоретичні основи обліку та аналізу дебіторської заборгованості в системі управління підприємством» досліджується сутність дебіторської заборгованості, підходи щодо її визнання, класифікації та оцінки, висвітлено порядок формування системи обліково-інформаційного забезпечення управління дебіторською заборгованістю, досліджено організацію і методику аналізу дебіторської заборгованості в системі управління підприємством. У другому розділі «Організація обліку та аналізу дебіторської заборгованості в системі управління підприємством (на матеріалах СТОВ «Правда») досліджуються особливості діяльності підприємства, висвітлюється організація обліку дебіторської заборгованості в системі управління досліджуваним підприємством, проводиться аналіз дебіторської заборгованості та дається комплексна оцінка показників, які характеризують її стан. Третій розділ «Шляхи вдосконалення обліку та аналізу дебіторської заборгованості в системі управління підприємством» містить рекомендації з удосконалення процесу організації обліку дебіторської заборгованості в системі управління підприємством та пропозиції щодо удосконалення аналізу дебіторської заборгованості як інформаційної основи для прийняття управлінських рішень.The first section "Theoretical foundations of accounting and analysis of receivables in the enterprise management system" explores the essence of receivables, approaches to its recognition, classification and evaluation, highlights the formation of accounting and information support of receivables management, enterprise management system. The second section "Organization of accounting and analysis of receivables in the management system of the enterprise (on the materials of STOV" Pravda ") examines the peculiarities of the enterprise, highlights the organization of accounting for receivables in the management of the researched enterprise, her condition. The third section "Ways to improve the accounting and analysis of receivables in the enterprise management system" contains recommendations for improving the process of accounting for receivables in the enterprise management system and suggestions for improving the analysis of receivables as an information basis for management decisions.
Organization of accounting and analysis of receivables in the enterprise management system
Keywords: дебіторська заборгованість; облік; аналіз; інформаційне забезпечення; система управління; підприємство; класифікація заборгованості; термін погашення заборгованості; документування; облікова політика; receivables; accounting; analysis; information support; management system; enterprise; debt classification; debt repayment period; documentation; accounting policy