Реформування діловодства в період Правління гетьманського уряду (1734-1750 рр.) - Лапшин, С. А.; Lapshin, S. (КНТУ, 2012)
На основі комплексу джерел та літератури автор аналізує напрямки реформування діловодства в період функціонування Правління гетьманського уряду, зокрема встановлення офіційних бланків, розробка формуляра розташування реквізитів державного документа, використання російської мови для діловодства державних органів. On the basis of complex of sources and literature an author analyses directions of reformation of delovodstva in the period of functioning of hetman rule, in particular claim of official forms, development of formulyara of placing of essential elements of state document, use of Russian for delovodstva of public organs.
Reforming the officeduring thereign of Hetman's government (1734 – 1750 years)
Keywords: діловодство; гетьманщина; Правління гетьманського уряду; полкова канцелярія; архіваріус; писар; office work; get'manschina; Rule of hetman government; regimental office; archivist; clerk