Концепція сталого розвитку як основа збалансування інтересів сучасних потреб людства та майбутніх поколінь - Берестенко, А.; Лисенко, А. М. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2024)
Автори дослідили сутність поняття "сталий розвиток" у контексті його розгляду як однієї з найбільш перспективних ідеологій XXI століття, здійснили огляд Глобальних цілей сталого розвитку до 2030 р., проголошених резолюцією Генеральної Асамблеї ООН № 70/1 від 25.09.2015 р., зробили акцент на особливостях їх адаптації до умов України.
Keywords: сталий розвиток; концепція сталого розвитку; глобальні цілі сталого розвитку; суспільство