Проектування і розрахунок індукційної тигельної печі продуктивністю 0,4 т/год - Авраменко, Євгеній Валерійович; Avramenko, Yevhenii (ЦНТУ, 2024)
Метою бакалаврської кваліфікаційної роботи є вивчення конструкції роботи індукційної тигельної печі та основних параметрів роботи печі. Розрахувати основні її розміри, електротехнічні характеристики печі, матеріальний і тепловий баланси проектованого обладнання. В даній бакалаврській кваліфікаційній роботі розрахована індукційна тигельна піч продуктивністю 0,4 т/год., основні розміри та характеристики проектованого обладнання, матеріальний та тепловий баланс. Розглянуто особливості плавки металу в індукційній тигельній печі та перспективи її використання. У повний розрахунок індукційної тигельної печі входять: матеріальний баланс, тепловий баланс, розрахунок основних розмірів індукційної тигельної печі, розрахунок тигля, індуктора. До графічної частини входить загальний вид індукційної тигельної печі та індуктора. The purpose of the bachelor's qualification work is to study the design of the induction crucible furnace and the main parameters of the furnace. Calculate its main dimensions, electrical characteristics of the furnace, material and heat balances of the designed equipment. In this bachelor qualification work, an induction crucible furnace with a productivity of 0.4 t/h is calculated. the main dimensions and characteristics of my equipment designs, material and thermal balance. Features of metal melting in an induction crucible furnace and prospects for its use are considered. The complete calculation of the induction crucible furnace includes: material balance, heat balance, calculation of the main dimensions of the induction crucible furnace, calculation of the crucible, inductor. The graphic part includes a general view of the induction crucible furnace and the inductor.
Design and calculation of an induction crucible furnace with a capacity of 0.4 t/h
Keywords: індукційна тигельна піч; матеріальний баланс; тепловий баланс; індуктор; induction crucible furnace; material balance; heat balance; nductor