Новіков, Денис СергійовичNovikov, Denis2024-09-102024-09-102024-06Новіков, Д. С. Розробка системи автоматичного регулювання температури повітря попередньої сушки макаронних виробів : кваліфікаційна бакалаврська робота : 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» / наук. кер. О. К. Дідик ; Центральноукраїн. нац. техн. ун-т. – Кропивницький : ЦНТУ, 2024. – 62 с.https://dspace.kntu.kr.ua/handle/123456789/14469Процес сушіння макаронів є важливим і довготривалим етапом в їх виробництві. Він супроводжується складними процесами тепло- та масообміну, які визначають якість готової продукції. Під час сушіння змінюються структурні та механічні характеристики макаронів. Вони набувають пружності та хрупкості, втрачаючи пластичність. The process of drying macaroni is an important and long-term stage in them production It is accompanied by complex processes of heat and mass transfer, which determine the quality of finished products. During drying the structural and mechanical characteristics of pasta change. They acquire elasticity and fragility, losing plasticity.ukсистема автоматичного регулюваннятемпература повітрясушіннямакаронні виробиautomatic adjustment systemair temperaturedryingpasta productsРозробка системи автоматичного регулювання температури повітря попередньої сушки макаронних виробівDevelopment of an automatic air temperature control system for pre-drying pastaOther