Програма переддипломної практики. D3 «Менеджмент» - Горпинченко, О. В.; Доренська, А. О. (ЦНТУ, 2026)
Методичні рекомендації до проходження переддипломної практики розроблено з метою надання здобувачам вищої освіти чітких орієнтирів щодо організації, проходження, документального оформлення та захисту результатів практичної підготовки. У методичці розкрито мету та основні завдання переддипломної практики, визначено вимоги до вибору баз практики, порядок керівництва практикою з боку закладу освіти та підприємства, а також обов’язки здобувачів у процесі її проходження. Особливу увагу приділено змісту переддипломної практики, що передбачає поглиблення теоретичних знань, набуття практичних навичок, збір і систематизацію матеріалів для написання кваліфікаційної роботи. У методичних рекомендаціях подано вимоги до структури, змісту та оформлення звіту з переддипломної практики, наведено правила підготовки текстового матеріалу, таблиць, рисунків, списку використаних джерел і додатків. Окремий розділ присвячено порядку підведення підсумків практики, організації захисту звіту та критеріям оцінювання результатів. Методичка також містить список рекомендованої літератури, який може бути використаний здобувачами під час підготовки звіту та виконання індивідуальних завдань. Методичні рекомендації призначені для здобувачів вищої освіти, керівників практики, науково-педагогічних працівників і фахівців баз практики. Їх використання сприятиме якісній організації переддипломної практики, формуванню професійних компетентностей здобувачів, підготовці аналітичних матеріалів для кваліфікаційної роботи та успішному захисту звіту за результатами практики.
Keywords: переддипломна практика; здобувачі вищої освіти; практична підготовка; база практики; керівництво практикою; обов’язки здобувачів