Забезпечення самоорганізації форми деталей з різальними елементами при їх виготовленні - Аулін, В. В.; Бобрицький, В. М.; Тихий, А. А.; Aulin, V.; Bobrytskyi, V.; Tikhii, A. (ХНУ, 2013)
Для забезпечення самоорганізації форми різальних елементів в процесі експлуатації запропоновано технологію виготовлення робочих органів із застосуванням концентрованих потоків енергії лазерного випромінювання. Показано, що при застосуванні запропонованої технології відбувається скорочення операцій виготовлення і підвищення зносостійкості та довговічності деталей, а також реалізація ефекту самозагострювання різальних елементів робочих органів ґрунтообробних машин. Досліджено зміну форми та величини зносу деталей виготовлених за різними технологіями. To ensure self-form cutting elements in the operation of a technology manufacturing business with the use of concentrated energy flows. It is shown that the application of technology, a reduction in manufacturing operations and improve the reliability and durability of parts. The changes shape and size of the work wear of tillage machines manufactured by different technologies.
Providing self-form parts with cutting elements in their manufacture
Keywords: різальний елемент; самоорганізація форми; вибіркове зношування; лазерне різання; cutting element; self-organization forms; selective demolition; laser cutting