З покоління іронічних романтиків - Царук, А. П. (Центрально-Українське вид-во, 2018)
Стаття присвячена першій збірці поезій студентки ЦНТУ Катерини Сокол "Викликаю саперів". Її лірична героїня безоглядно закохана і самотня, безмежно відверта і психологічно ранима, романтична й іронічна водночас. Це людина із серцем, замінованим любов'ю. 2017 року поетична добірка була відзначена членами журі обласного молодіжного літературного конкурсу імені Валерія Гончаренка — і принесла молодій поетці перемогу.
Keywords: Катерина Сокол; перша поетична збірка; відкриття 2017 року; кохання