Іноземна мова в професійній та науковій діяльності. Самостійна робота - Гай, О. М.; Магопець, О. А. (ЦНТУ, 2024)
Методичні рекомендації до виконання самостійної роботи студентів з дисципліни "Іноземна мова в професійній та науковій діяльності" є важливим інструментом для ефективної організації та цілеспрямованого виконання студентами завдань, що сприяють поглибленню їхніх знань та розвитку практичних навичок у сфері використання іноземної мови у професійній та науковій діяльності. Їх основне призначення полягає в наступному: ‒ Сприяння формуванню професійно-орієнтованих мовних компетенцій: Вони акцентують увагу на розвитку конкретних мовних навичок, необхідних для успішної комунікації в професійному та науковому середовищі, таких як читання та розуміння наукових текстів, написання анотацій, резюме, презентацій, участь у дискусіях. ‒ Стимулювання саморозвитку та автономності: Рекомендації заохочують студентів до активного пошуку інформації, критичного аналізу, самоконтролю та самооцінки, розвиваючи їхню академічну автономність та відповідальність за власне навчання. ‒ Зміцнення зв'язку між теорією та практикою: Вони допомагають студентам застосовувати теоретичні знання з іноземної мови безпосередньо у контексті їхньої майбутньої професійної або наукової діяльності.
Keywords: самостійна робота; іноземна мова; професійна діяльність; мовленнєві навички; комунікативні компетенції; професійна лексика; науковий стиль; академічне письмо; презентаційні навички; ділова комунікація; академічна автономія