Дослідження механізмів утворення та методів запобігання гарячих тріщин у сталевих виливках на основі керування процесами структуроутворення - Панішко, Олександр Володимирович; Panishko, Oleksandr (ЦНТУ, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню механізмів утворення гарячих тріщин у сталевих виливках та розробленню методів їх запобігання шляхом керування процесами структуроутворення в період кристалізації. Актуальність теми зумовлена високою небезпекою гарячих тріщин як кристалізаційних дефектів, що істотно знижують міцність, герметичність і надійність сталевих литих деталей та призводять до зростання виробничого браку тощо. The master’s qualification thesis is devoted to the study of the mechanisms of hot cracking formation in steel castings and the development of methods for their prevention based on controlling structure formation during the crystallization process. The relevance of the research is determined by the high danger of hot cracks as crystallization defects that significantly reduce the strength, tightness, and reliability of steel cast components and lead to increased production losses etc.
Research into the mechanisms of formation and methods of prevention of hot cracks in steel castings based on the control of structure formation processes
Keywords: сталеві виливки; гарячі тріщини; кристалізація; структуроутворення; steel castings; hot cracks; crystallization; structure formation