Удосконалення організації діяльності медичних закладів в умовах децентралізації - Вишнева, Олена Юріївна; Vyshneva, Olena (ЦНТУ, 2024)
Мета кваліфікаційної роботи полягає визначення основних аспектів впливу процесу децентралізації на організацію діяльності закладів охорони здоров'я, їх теоретичне обґрунтування та визначення напрямів її удосконалення. Завданнями роботи є дослідити теоретичні та методичних засади управління закладами охорони здоров’я в умовах децентралізації; здійснити аналіз діяльності медичних закладів в умовах децентралізації; розробити пропозиції щодо шляхів удосконалення організації діяльності медичних закладів в умовах децентралізації. Об‘єкт дослідження – КНП «Кропивницька центральна районна лікарня», що здійснює обслуговування населення як в поліклінічному, так і в стаціонарному відділенні. Предмет дослідження − комплекс теоретичних, методологічних та практичних питань, що виникають у процесі вдосконалення організації діяльності медичних закладів в умовах децентралізації. The purpose of the qualification work is to determine the main aspects of the impact of the decentralization process on the organization of health care institutions, and identification of areas for its improvement. The objectives of the work are to study the theoretical and methodological foundations of management of health care institutions in the context of decentralization; to analyze the activities of medical institutions in the context of decentralization; to develop proposals for ways to improve the organization of medical institutions in the context of decentralization. The object of the study is the Kropyvnytskyi Central District Hospital, which provides services to the population in both outpatient and inpatient departments. The subject of the study is a set of theoretical, methodological and practical issues that arise in the process of improving the organization of medical institutions in the context of decentralization.
Improvement the organization of activity of the medical establishments in conditions of decentralization
Keywords: децентралізація; медичний заклад; охорона здоров’я; медична допомога; інновації; decentralization; medical institution; health care; medical care; innovations