Алгоритм визначення допустимої товщини стінок напірних трубопроводів - Ковальчук, Н. В. (КНТУ, 2014)
Розроблена блок-схема розрахунку допустимої товщини стінок напірних трубопроводів для систем водопостачання дозволяє за будь-якою програмою виконати багато варіантів цих розрахунків за короткий час, а також визначити оптимальну товщину для кожного діаметра трубопроводу.
Keywords: товщина стінки; трубопровід; швидкість; діаметр; витрата рідини; коефіцієнт гідравлічного тертя; втрати напору; потрібний напір