Автоматизоване керування системою електроживлення - Бабоша, Ілля В’ячеславович; Babosha, Illya (ЦНТУ, 2023)
Бакалаврська робота присвячена розробці автоматизованої системи керування електроживленням. Розглянуто с/г об’єкт електроживлення якого здійснюється за допомогою енергії вітру та електростанції. Надходження вітрової енергії носить випадковий характер, тому споживач не завжди може бути повністю забезпечений енергією. У випадку, якщо припустити, що споживач немає можливості використовувати додаткові джерела енергії, то доцільним є визначати – яким електроприймачам слід надавати енергію в першу чергу. В бакалаврській роботі визначено вхідні та вихідні змінні об’єкта керування, розроблено структуру системи. Розроблено алгоритм роботи, структурну, функціональну та принципову схеми.The bachelor thesis is devoted to the development of an automated power supply control system. The object of rural development, which is powered by wind energy and a power plant, is considered. The arrival of wind energy is random, so the consumer cannot always be fully supplied with energy. If we assume that the consumer does not have the opportunity to use additional energy sources, then it is advisable to determine which electrical receivers should be supplied with energy in the first place. In the bachelor's thesis, the input and output variables of the control object were defined, the structure of the system was developed. The work algorithm, structural, functional and principle schemes have been developed.
Automated control of the power supply system
Keywords: автоматизована система керування електроживленням; електростанція; енергія вітру; електроприймач; automated power supply management system; power plant; wind energy; electric receiver