Дослідження та програмна реалізація системи автоматичного прийняття рішення для імітації діяльності людини - Бурейко, Дмитро Григорович; Bureyko, Dmytro (ЦНТУ, 2024)
В даній випускній кваліфікаційній роботі за другим (магістерським) рівнем вищої освіти розроблено програмне забезпечення, яке призначено для системи автоматичного прийняття рішення для імітації діяльності людини. Метою розробки є дослідження та програмна реалізація системи автоматичного прийняття рішення для імітації діяльності людини. Об’єктом дослідження є процес автоматичного прийняття рішення для імітації діяльності людини. Предметом дослідження є методи автоматичного прийняття рішення для імітації діяльності людини. Методи дослідження базуються на методах машинного навчання, методах математичної статистики, методах розробки програмного забезпечення. Результат роботи – програмна реалізація системи автоматичного прийняття рішення для імітації діяльності людини. В процесі роботи над програмною моделлю виконано аналіз існуючих апаратних та програмних засобів. В повній мірі описані всі компоненти розробленого програмного забезпечення. Розроблено зручний інтерфейс користувача. Наведені інструкції по роботі з програмними засобами. Програма може використовуватися на ПЕОМ з ОС Windows 10/11. Програму розроблено в середовищі Python. In this final qualification work for the second (master's) level of higher education, software was developed, which is intended for an automatic decision-making system for simulating human activity. The goal of development is research and software implementation of an automatic decision-making system for simulating human activity. The object of research is the process of automatic decision-making to simulate human activity. The subject of the research is methods of automatic decision-making for imitating human activity. Research methods are based on machine learning methods, mathematical statistics methods, and software development methods. The result of the work is a software implementation of an automatic decision-making system for simulating human activity. In the process of working on the software model, an analysis of existing hardware and software was performed. All components of the developed software are fully described. A convenient user interface has been developed. Instructions for working with software tools are provided. The program can be used on a PC with Windows 10/11 OS. The program was developed in the Python environment.
Research and software implementation of an automatic decision-making system for simulating human activity
Keywords: комп’ютерні науки; автоматичне прийняття рішення; імітація діяльності людини; computer science; automatic decision-making; simulation of human activity