Intelligent System for Monitoring Compliance with Vehicle Parking Regulations - Matiichuk, L.; Dorenskyi, O.; Shyshatska, O.; Shyshatskyy, A.; Muzychyshyn, Ya.; Матійчук, Л. П.; Доренський, О. П.; Шишацька, О. В.; Шишацький, А. В.; Музичишин, Я. І. (ЦНТУ, 2025)
This study is dedicated to the development of an intelligent system for monitoring compliance with parking regulations using neural networks. The objective has been achieved through the synthesis of mathematical models of the technological process of intelligent parking monitoring, taking into account the technological aspects of vehicle detection with the YOLO model, as well as license plate localization and recognition. Based on this, a generalized model of the intelligent monitoring system and its architecture have been proposed etc. Праця присвячена створенню інтелектуальної системи моніторингу за дотриманням правил паркування з використанням нейронних мереж в умовах змінного освітлення, різних кутів огляду та якості відеопотоку. Ця мета досягнута шляхом математичної формалізації технологічного процесу інтелектуального моніторингу за дотриманням правил паркування з урахуванням таких технологічних аспектів, як детекція транспортного засобу із використанням моделі YOLO (You Only Look Once), локалізація і розпізнавання номерного знаку за допомогою комбінованого поєднання алгоритмів YOLO та EasyOCR (перший забезпечує виокремлення області номерного знака, другий – розпізнавання), перевірка факту оплати паркування з «прив’язкою» до номерного знака транспортного засобу тощо.
Інтелектуальна система моніторингу дотримання правил паркування транспортних засобів
Keywords: neural networks; YOLO model; EasyOCR framework; automated parking compliance control; нейронні мережі; EasyOCR; розпізнавання; розпізнавання