Модернізація комбінованого агрегату для сівби цукрових буряків з розробкою конструкції вирівнювача - Почапський, Ілля Іванович; Pochapskyi, Illia (ЦНТУ, 2025)
У кваліфікаційній роботі вдосконалено комбінований агрегат, що одночасно виконує передпосівну обробку ґрунту та сівбу цукрових буряків. Запропонована конструкція базується на доопрацюванні існуючих машин ВИП-5,6 та сівалки ССТ-12Б для їх об'єднання в єдиний агрегат через спеціальну навіску. Розроблена конструкція навіски. Проведені технологічні, кінематичні і енергетичні розрахунки комбінованого агрегату, розрахунки на міцність. The qualification work improved the combined unit, which simultaneously performs pre -sowing of soil and sowing of sugar beet. The proposed design is based on the refinement of existing machines VD-5,6 and SST-12B seeders for their integration into a single unit through a special attachment. The design of the hitch has been developed. The technological, kinematic and energy calculations of the combined unit, strength calculations were carried out.
Modernization of the combined unit for sowing sugar beet with the development of the leveler design
Keywords: комбінований агрегат; вирівнювач; сівалка; цукровий буряк; сombined unit; alignment; seeder; sugar beet