Дослідження технологій зимового бетонування при будівництві лікарні в м. Суми - Таран, Руслан Петрович; Tarаn, Ruslan (ЦНТУ, 2024)
У роботі досліджено вплив низьких температур на процес твердіння бетону та розроблено ефективні методи зимового бетонування, адаптовані до умов будівництва лікарні в м. Суми. Проведено аналіз особливостей структуроутворення бетону в залежності від температурного режиму та використання різних методів теплообробки. Розглянуто сучасні технології, такі як метод "термоса", електропрогрівання та комбіновані методи, які дозволяють скоротити енергетичні витрати та зберегти якість конструкцій. Запропоновано рекомендації щодо використання різних методів зимового бетонування залежно від типу конструкцій, температурних умов та економічної доцільності. The study investigates the impact of low temperatures on the concrete hardening process and develops effective winter concreting methods adapted to the construction conditions of a hospital in Sumy. The analysis of concrete structure formation depending on temperature conditions and the use of various heat treatment methods is conducted. Modern technologies such as the "thermos" method, electric heating, and combined methods are considered, which help reduce energy costs and maintain the quality of structures. Recommendations for the use of different winter concreting methods depending on the type of structures, temperature conditions, and economic feasibility are proposed.
Research of winter concreting technologies during the construction of a hospital in Sumy
Keywords: зимове бетонування; технології будівництва; міцність бетону; winter concreting; construction technologies; concrete strength