Системи технологій. Контрольні роботи - Молокост, Л. А.; Кропівний, В. М.; Кропівна, А. В. (ЦНТУ, 2025)
Системи технологій – це прикладна наукова дисципліна, яка розглядає сукупність знань з технології і організації технологічних і виробничих процесів в різних галузях народного господарства. У здійсненні програм економічного і соціального розвитку країни велике значення має підвищення ефективності суспільного виробництва, вибір і обґрунтування ефективних шляхів розвитку галузей народного господарства, раціонального використання ресурсів та резервів. Для цього економісти повинні володіти відповідними технічними знаннями, знати закономірності і тенденції розвитку галузей промисловості. Знання виробництва допоможуть економісту прийняти правильне рішення при оперуванні економічними і технічними категоріями та цифрами, допоможуть зрозуміти і оцінити можливості, що виникають в зв’язку з розвитком науково- технічного прогресу, досягненнями науки і техніки. Technology systems are an applied scientific discipline that considers the totality of knowledge about technology and the organization of technological and production processes in various sectors of the national economy. In the implementation of programs for the economic and social development of the country, it is very important to increase the efficiency of public production, select and justify effective ways of developing sectors of the national economy, and use resources and reserves rationally .To this end, economists must possess the relevant technical knowledge and be familiar with the patterns and trends in the development of industrial sectors. Knowledge of production will help economists make the right decisions when operating with economic and technical categories and figures, and will help them understand and evaluate the opportunities arising in connection with the development of scientific and technical progress and achievements in science and technology.
Technology systems
Keywords: галузь; технологія; техніко-укономічні показники; типи виробництва; industry; technology; technical and economic indicators; types of production