Основи і фундаменти. Самостійні роботи - Карпушин, С. О.; Скриннік, І. О. (ЦНТУ, 2020)
Методичні вказівки розроблені у відповідності до модульно-рейтингової системи дисципліни "Основи і фундаменти" і призначені для самостійної роботи з даної дисципліни студентами спеціальності – 192 «Будівництво та цивільна інженерія». Для студентів заочної форми навчання дані методичні вказівки є основою для виконання контрольних робіт. Методичні вказівки призначені для вивчення основних методів, які застосовуються при підсилені основ, реконструкції і ремонті фундаментів, також розглянуті особливості напруженого стану основ в умовах щільної міської забудови.
Keywords: обстеження; зондування ґрунтових основ; спостереження; реконструкція фундаментів; підсилення основ; алебастровий маяк; деформації; зона закріплення; дренаж; арматурний каркас