Спосіб діагностування технічного стану системи мащення дизеля - Аулін, В. В.; Слонь, В. В.; Лисенко, С. В.; Голуб, Д. В.; Плохов, І. О.; Бичовий, І. В.; Гриньків, А. В.; Aulin, V.; Slon, V.; Lysenko, S.; Holub, D.; Plokhov, I.; et al. (КНТУ, 2015)
Спосіб діагностування технічного стану системи мащення дизеля, відповідно до якого в попередньо промиту систему мащення заправляють оливу, показники якої відповідають технічним умовам, очищають ротор мастильного відцентрового фільтра, прогрівають оливу в системі до заданого значення температури, встановлюють частоту обертання колінчастого вала, відповідну режиму номінальної потужності двигуна, та вимірюють тиск оливи в головній магістралі, а результат порівнюють з нормативними значеннями, який відрізняється тим, що встановлюють мінімально стійку частоту обертання і різко вмикають повну подачу палива, вимірюють та фіксують значення тиску оливи в інтервалі тривалості розгону від мінімально стійкої до максимальної частоти обертання, тривалість зростання тиску до моменту стабілізації, та діагностують технічний стан системи мащення дизеля в динаміці розгону.