Розробка оснащення для виготовлення деталі «Кулачок» - Луговий, Ігор Миколайович; Luhovyi, Ihor (ЦНТУ, 2025)
Метою даної роботи є розробка оснащення для виготовлення деталі «Кулачок». В роботі виконано розрахунок геометричних параметрів заготовки за переходами штампування; розрахунок епюр перерізу та розрахункової заготовки; розрахунок технологічних зусиль; розроблено конструкції оснащення для виготовлення деталі «Кулачок». Практичне значення: розроблено технологічний процес виготовлення деталі «Кулачок», розроблено конструкції оснащення для виготовлення деталі «Кулачок», що дозволило отримувати якісні деталі з необхідними геометричними розмірами та механічними властивостями. The work includes the calculation of the geometric parameters of the workpiece according to the stamping transitions; calculation of cross-sectional diagrams and the calculated workpiece; calculation of technological efforts; development of equipment designs for the manufacture of the “Cam” part. Practical significance: the technological process for manufacturing the “Cam” part has been developed, the design of equipment for the manufacture of the “Cam” part has been developed, which allowed obtaining high-quality parts with the required geometric dimensions and mechanical properties.
Development of equipment for manufacturing the "Cam" part
Keywords: молотовий штамп; пуансон; матриця; кулачок; переходи штампування; технологічний процес; епюри перерізів; рівчаки; рівчаки; hammer stamp; punch; matrix; cam; stamping transitions; technological process; cross-sectional diagrams; grooves