Механізація вирощування ячменю з модернізацією культиватора КПМ-4 - Пономарьов, Максим Володимирович; Ponomaryov, Maksym (ЦНТУ, 2025)
На підставі проведеного аналізу запропоновано удосконалення базової технології вирощування ячменю, обґрунтовано вибір складу та режимів роботи ґрунтообробного агрегату, Для забезпечення кращої якості виконання технологічного процесу обробітку ґрунту в кваліфікаційній роботі виконана модернізація культиватора КПМ-4, яка полягає у обладнанні його додатковими робочими органами у вигляді дискових котків. Запропоновані конструкційні зміни спрямовані на підвищення інтенсивності подрібнення поверхневого шару ґрунту, надійності виконання технологічного процесу та його якості. Based on the analysis, improvements to the basic technology of barley cultivation were proposed, the choice of the composition and operating modes of the tillage unit was justified. To ensure better quality of the technological process of tillage in the qualification work, the KPM-4 cultivator was modernized, which consists in equipping it with additional working bodies in the form of disk rollers. The proposed structural changes are aimed at increasing the intensity of grinding the surface layer of soil, the reliability of the technological process and its quality.
Mechanization of barley cultivation with modernization of KPM-4 cultivator
Keywords: вирощування ячменю; універсальний культиватор; прикочуючий коток; розпушування ґрунту; вarley cultivation; universal cultivator; compaction roller; soil loosening