Словом і жартом - Царук, А. П. (КОД, 2019)
У статті проаналізовано поетичну збірку В. Михайлова "Життя в мініатюрі" як відбиток самоусвідомлення в переломні моменти суспільних випробувань. Наголошено поєднання лаконічності форми з багатогранністю слова: серйозного і жартівливого, іронічного і саркастичного, просвітницького й імперативного. В статье проанализирован поэтический сборник В. Михайлова "Жизнь в миниатюре" как отражение самоосознания в переломные моменты общественных испытаний. Акцентирована лаконичность формы и многогранность слова: серьёзного и смешного, иронического и саркастического, просвещенного и императивного.
Keywords: Валерій Михайлов; іронія; діагностування суспільства; сатирик; лікування словом; гуморист