Аналіз результатів геодезичного контролю положення в плані колій мостових кранів у цеху машинобудівного заводу - Пашинський В. А.; Тихий А. А.; Пашинський М. В.; Мутель Н. М.; Pashynskyi V.; Tykhyi A.; Pashynskyi M.; Mutel N. (ЦНТУ, 2026)
Проаналізовані результати чотирирічних геодезичних спостережень за положенням у плані колій мостових кранів у цеху машинобудівного заводу. Відхилення відстаней між осями кранових рейок від проєктного значення можна подати у вигляді випадкової величини з нормальним законом розподілу. Встановлені орієнтовні значення середньої швидкості зміни відхилень в часі та рекомендовані періодичності геодезичних зйомок положення кранових рейок у межах 1,5…3 роки. A statistical analysis of the results of geodetic surveys of crane tracks carried out in one of the workshops of a machine-building plant over four years of operation was performed. The purpose of the study was to assess the deviations of overhead crane tracks from their design plan position and to analyse the changes in these deviations over time etc.
Analysis of Geodetic Control Results for the Plan Position of Overhead Crane Tracks in a Machine-Building Workshop
Keywords: колії мостових кранів; геодезичний контроль; відхилення в плані; статистичний аналіз; overhead crane tracks; geodetic control; plan deviations; statistical analysis