Наукові основи сепарації зерна на решетах з клиноподібною формою отворів - Сало, В. М.; Лузан, П. Г.; Богатирьов, Д. В. (Лисенко В. Ф., 2013)
У монографії наведено вирішення наукової задачі забезпечення працездатності і підвищення ефективності функціонування зерноочисних машин, процес сепарації зерна в яких, проходить під дією інерційно-гравітаційного силового поля без підведення енергії від зовнішніх джерел, на решетах з клиноподібною формою отворів. Значна увага приділена теоретичному аналізу процесу сепарації зерна на решетах з клиноподібною формою отворів, розмір яких збільшується в напрямку руху оброблюваного матеріалу. У роботі використані результати власних досліджень, а також результати досліджень українських та зарубіжних вчених. Монографія призначена для наукових співробітників, аспірантів, магістрантів, конструкторів сільськогосподарської техніки та фахівців сільського господарства.
Keywords: зерноочисна машина; ефективність; сепарація; інерційно-гравітаційне силове поле; клиноподібна форма; решето