Шляхи підвищення ефективності підприємств в галузі рослинництва (на прикладі СТОВ «Новий час») - Татарчук, Сергій Іванович; Tatarchuk, Serhiy (ЦНТУ, 2024)
В першому розділі роботи розглядалися теоретико-методологічні основи підвищення ефективності підприємства. Представлено чинники впливу та методичні підходи до оцінювання ефективності діяльності підприємства. В другому розділі надано характеристику діяльності підприємства, проаналізовано фінансово-економічну діяльність підприємства, а також здійснено діагностику показників ефективності діяльності підприємства. В третьому розділі запропоновано напрями підвищення ефективності діяльності підприємства та напрямки підвищення конкурентоспроможності продукції рослинництва як одного з факторів ефективності виробництва. In the first section of the work, the theoretical and methodological foundations of improving the efficiency of the enterprise were considered. Factors of influence and methodical approaches to estimation of efficiency of enterprise activity are presented. The second section describes the activity of the enterprise, analyzes the financial and economic activity of the enterprise, and diagnoses the performance indicators of the enterprise. In the third section, directions of increasing the efficiency of the enterprise and directions of increasing the competitiveness of crop production as one of the factors of production efficiency are proposed.
Ways to increas the efficiency of the enterprise in the field of crop production
Keywords: ефективність; конкурентоспроможність; рентабельність; прибутковість; efficiency; competitiveness; profitability; profitability