Проект автоматизованого штампувального комплексу для виготовлення деталі «Пластина» - Шульган, Владислав Володимирович; Shul`han, Vladyslav (ЦНТУ, 2025)
Метою роботи є розробка проекту автоматизованого штампувального комплексу для виготовлення деталі «Пластина». Актуальність роботи полягає в підвищенні продуктивності та зменшенні собівартості виготовлення деталі за рахунок використання прогресивного мало відхідного штампування, оптимізовано автоматизований технологічний комплекс на базі кривошипного пресу Рн = 0.063 МН, та запропоновано застосовувати валкову подачу з шириною стрічки до 80 мм, замість стандартної до 63 мм. В роботі зроблено аналіз кресленика деталі «Пластина», визначено розміри вихідної заготовки, вибрано та обґрунтовано оптимальний варіант маршрутної технології, розраховано технологічне зусилля за операціями та вибрано обладнання, спроектовано штамп і розраховано інструмент на міцність, виконані розрахунки автоматизованого штампувального комплексу, спроектовано загальний кресленик оснащення та розроблено робочі кресленики на його деталі, спроектовано загальний вигляд комплексу. The purpose of the work is to develop a project for an automated stamping complex for manufacturing the “Plate” part. The relevance of the work is to increase productivity and reduce the cost of manufacturing the part by using progressive low-waste stamping, an automated technological complex based on a crank press Рн = 0.063 МН was optimized, and it was proposed to use a roll feed with a tape width of up to 80 mm, instead of the standard one of up to 63 mm. The work analyzes the drawing of the “Plate” part, determines the dimensions of the initial workpiece, selects and justifies the optimal route technology option, calculates the technological effort by operations and selects equipment, designs a stamp and calculates the tool for strength, performs calculations of an automated stamping complex, designs a general drawing of the equipment and develops working drawings for its parts, designs a general view of the complex.
The project of the automated stamping complex for the production of the "Plate" part
Keywords: технологічний процес; холодне штампування; штамп; пуансон; прес; technological process; cold stamping; stamp; punch; press