Ливарний комплекс машинобудівного заводу з розробленням процесу виготовлення виливків із сталі 35Л методом лиття в піщаноглинисті форми - Янко, Андрій Вікторович; Yanko, Andrii (ЦНТУ, 2025)
Завданням даної кваліфікаційної роботи є організація роботи ливарного комплексу машинобудівного заводу з розробленням процесу виготовлення виливків із сталі 35Л методом лиття в піщаноглинисті форми. В першому розділі пояснювальної записки описано відділення ливарного цеху (плавильне, формувальне, стержньове, очисне, обрубне) і вибрано основні типи обладнання для виконання технологічних операцій. В другому розділі приведено аналіз конструкції деталі, розроблені технічні умови та технологія виготовлення виливка ″Кришка нижня Допоміжного насосу CPG22-00.201″, виконано розрахунок ливниково-живильної системи, описано технологію виготовлення форми, наведено характеристику матеріалів, параметри та способи технічного контролю якості виливків. В конструкторській частині проекту описано і обґрунтовано вибір обладнання для попередньої очистки поверхні виливків, проаналізовано і розраховано робочий процес галтовочного барабану неперервної дії, визначено його основні параметри і розміри, виконані розрахунки основних вузлів на міцність, описані правила і норми безпеки при роботі на галтовочному барабані. Об'єкт розробки – ливарний комплекс машинобудівного заводу з розробленням процесу виготовлення виливків із сталі 35Л методом лиття в піщаноглинисті форми. Предмет розробки – визначення конструктивних та технологічних параметрів галтовочного барабану неперервної дії. Результати проектування – спроектовано галтовочний барабан неперервної дії продуктивністю 5 т/год. Результати розробки можуть бути рекомендовані для впровадження при попередній очистці поверхні відливків в умовах серійного та масового виробництва. The task of this qualification work is to organize the work of the foundry complex of a machine-building plant with the development of a process for the production of castings from 35L steel by casting in sandy clay molds. The first section of the explanatory note describes the departments of the foundry (melting, molding, core, cleaning, and stumping) and selects the main types of equipment for performing technological operations. The second section analyzes the design of the part, develops the technical specifications and manufacturing technology for the CPG22-00.201 casting, calculates the sprue and feeder system, describes the mold manufacturing technology, and provides material characteristics, parameters, and methods of technical quality control of castings. The design part of the project describes and justifies the choice of equipment for preliminary cleaning of the casting surface, analyzes and calculates the working process of the continuous tapping drum, determines its main parameters and dimensions, performs strength calculations of the main components, and describes safety rules and regulations for working on the tapping drum. The object of development is a foundry complex of a machine-building plant with the development of a process for manufacturing castings from 35L steel by casting in sandy clay molds. Subject of development - determination of design and technological parameters of a continuous tapping drum.
The foundry complex of the machine-building plant with the development of the process of manufacturing castings from 35L steel by the method jf casting in sand-clay molds
Keywords: технологічне обладнання; сталь; галтувальний барабан; конструкція; technological equipment; steel; tapping drum; construction