Сучасний стан оподаткування малого підприємництва в Україні : проблеми та шляхи вирішення - Соловйова, В. Ю.; Solovyova, V.; Яковенко, Р. В.; Yakovenko, R. (Ірпінь : Університет ДФС України, 2018)
Досліджені тенденції оподаткування малого бізнесу ніяким чином не сприяють розвитку малого бізнесу, а швидше навпаки. Наслідком цього є суттєве скорочення економічної активності у сфері малого підприємництва, що безпосередньо відбилось на обсягах їх економічної діяльності, кількості діючих підприємців, рівні тінізації економіки та зайнятості найманих працівників у цьому секторі. The investigated small business taxation trends do not in any way contribute to the development of small businesses, but rather the reverse. As a result, there is a significant reduction in economic activity in the sphere of small business, which directly affected the volumes of their economic activities, the number of active entrepreneurs, the level of shadow economy and the employment of employees in this sector.
The current state of taxation of small business in Ukraine : problems and solutions
Keywords: податкова політика; фінансова безпека; податкова конкуренція; капітал; tax policy; financial security; tax competition; capital