Механізація вирощування соняшнику з удосконаленням конструкції просапного культиватора УСМК-5,4 - Клюшта, Олексій Іванович; Kliushta, Oleksii (ЦНТУ, 2024)
Дипломна робота присвячена питанням підвищення ефективності механізації вирощування соняшнику шляхом удосконалення конструкції просапного культиватора УСМК-5,4. У роботі проведено детальний аналіз сучасних технологій міжрядного обробітку ґрунту та обладнання, що використовується для цієї мети. Виявлено основні недоліки існуючих конструкцій просапних культиваторів, зокрема низьку якість обробітку міжрядь, надмірну витрату енергоресурсів, обмежену універсальність застосування, а також складність регулювання робочих органів. Для вирішення зазначених проблем запропоновано конструктивне вдосконалення культиватора УСМК-5,4. The thesis is devoted to the issues of increasing the efficiency of mechanization of sunflower cultivation by improving the design of the row-type cultivator USMK-5.4. The work provides a detailed analysis of modern technologies of inter-row tillage and equipment used for this purpose. The main shortcomings of existing designs of row-type cultivators have been identified, in particular, the low quality of row-type tillage, excessive energy consumption, limited versatility of application, and the complexity of adjusting the working elements. To solve these problems, a constructive improvement of the cultivator USMK-5.4 has been proposed.
Mechanization of sunflower cultivation with improved design of the USMK-5.4 row-row cultivator
Keywords: механізація вирощування соняшнику; просапний культиватор УСМК-5,4; міжрядний обробіток; sunflower cultivation mechanization; row-type cultivator USMK-5.4; inter-row tillage