Національна економіка - Яковенко, Р. В.; Yakovenko, R. (КОД, 2010)
Посібник розкриває сутність та закономірності функціонування національної економіки, як системи, визначає пріоритети та шляхи розвитку України на сучасному етапі. Сучасну національну економіку не можна розглядати лише як певну сукупність економічних мікросуб’єктів та певних відносин між ними. Сьогодні вона виступає як виразник національних інтересів, дуже часто ігноруючи інтереси економічної доцільності. Посібник спрямований на визначення загальних закономірностей функціонування національної економіки та напрямів щодо її регулювання. Guide reveals the essence and principles of functioning of the national economy as a system, determine priorities and ways of Ukraine today. The current national economy can not be seen only as a set of economic micro-subjects and any relationship between them. Today it serves as the spokesman of the national interests, often ignoring the interests of economic feasibility. Guide aims to identify common patterns of functioning of the national economy and the directions for its regulation.
National Economy
Keywords: національна економіка; економічний потенціал; державне регулювання економіки; економічний розвиток; пріоритети; national economy; economic potential; state regulation of economy; conomic development; priorities