Соціально-економічні аспекти аудиту: теорія і практика - Шалімова, Н. С. (Імекс-ЛТД, 2012)
У монографії розглянуті концепції сутності аудиту, його функції та специфічні характеристики, концептуальні підходи до визначення якості аудиту, сутність, причини виникнення та шляхи подолання проблеми «розриву в очікуваннях» в аудиті, сучасний стан сприйняття суспільством аудиту та шляхи усунення «розриву в комунікаціях», напрямки забезпечення основних гарантій якості аудиту та механізм їх реалізації, шляхи підвищення якості обов’язкового аудиту.
Keywords: аудит; аудиторська діяльність; інституціональна теорія; обов`язковий аудит; публічні (суспільні) послуги; суб`єкти публічних (суспільних) інтересів; якість аудиту; аудиторський звіт; користувачі аудиту; "розрив в очікуваннях" в аудиті; регулювання аудиту; гарантії якості аудиту; система контролю якості аудиту; незалежність аудитора