Дослідження та модернізація системи керування триступеневим сушінням деревини у камерній сушарці гібридного типу - Журавель, Андрій Васильович; Zhuravel, Andrii (ЦНТУ, 2025)
У кваліфікаційній магістерській роботі розроблено програмне забезпечення, спрямоване на модернізацію та вдосконалення роботи лісосушильної камери ДП «Оникіївський лісгосп». У роботі визначено напрями підвищення ефективності керування з метою зниження споживання енергоресурсів, підвищення точності регулювання процесів та забезпечення більшої економічної ефективності й надійності функціонування сушильної камери гібридного типу. Розроблено сучасну систему автоматизованого керування сушильним процесом. In the qualification master's thesis, software was developed aimed at modernizing and improving the operation of the forest drying chamber of the State Enterprise "Onikiyivskyi Forestry Enterprise". The work identified areas for increasing control efficiency in order to reduce energy consumption, increase the accuracy of process regulation, and ensure greater economic efficiency and reliability of the hybrid-type drying chamber. A modern automated drying process control system was developed.
Research and modernization of the control system for three-stage wood drying in a hybrid-type chamber dryer
Keywords: система керування; триступеневе сушіння; деревина; камерна сушарка гібридного типу; management system; three-stage drying; wood; hybrid type chamber dryer