Механізація вирощування квасолі з модернізацією секції робочих органів просапної сівалки - Кучер, Дмитро Юрійович; Kucher Dmytro (ЦНТУ, 2024)
В роботі проведено модернізацію секції сівалки Vesta 8 був розроблений удосконалений дисковий загортач який виконаний комбінованим. На основі математичної моделі встановлено закономірності впливу геометричних параметрів дискових загортачів на виконання процесу загортання борозни. В лабораторних умовах експериментально досліджено поведінку ґрунту від дії дискових загортачів в процесі його переміщення в бік борозни та показано вплив кута установки та діаметру диску загортачів на характер виконання технологічного процесу. Отримані результати експериментальних досліджень дали можливість з’ясувати, що найбільш повно задовольняють вимогам по загортанню насіння квасолі дискові загортачі з параметрами: діаметр дисків загортачів мм, кут установки дисків, швидкість руху сівалки м/с. The paper presents the modernization of the Vesta 8 seeder section, where an improved disc furrower has been developed and implemented in a combined manner. Based on a mathematical model, the regularities of the influence of geometric parameters of disc furrowers on the furrowing process were established. Under laboratory conditions, the behavior of the soil under the action of disc furrowers during its displacement towards the furrow was experimentally investigated, demonstrating the impact of the angle of installation and the diameter of the disc furrowers on the nature of the technological process. The results of experimental studies have allowed clarifying that disc furrowers with the following parameters: disc diameter mm, disc angle of installation, seeder movement speed m/s, most fully satisfy the requirements for seed furrowing of beans.
Mechanisation of bean cultivation with modernisation of the operating part section of a row crop seeder
Keywords: посів квасолі; дискові загортачі; якість загортання насіння; bean sowing; disc furrowers; seed furrowing quality