Дослідження деформативності дерев’яних балок армованих арматурою - Булуй, Вадим Петрович; Bului, Vadim (ЦНТУ, 2022)
В роботі виконано розробку та впровадження в практику проектування методів розрахунку міцності та малоциклової витривалості нормальних перерізів деревозалізобетонних елементів. При цьому враховується фізична нелінійність бетону та деревини, податливість з'єднання залізобетонної полиці з дерев'яною балкою при одноразовому короткочасному статичному та малоцикловому навантаженні, а також у зоні спільної дії згинальних моментів та поперечних сил. In the work, it was shown the development and implementation into practice of the design of methods for the development of materiality and low-cycle vitrivality of normal re-cutting of wood-cast-concrete elements. In this case, the physical non-linearity of concrete and wood is protected, the ductility of the cast-in-place concrete police with a wooden beam at a one-time short-hour static and low-cycle stress, as well as in the area of spilnoy dії zginalnyh momentіv and transverse forces.
Study of the deformability of wooden beams reinforced with reinforcement
Keywords: дерев’яні балки; арматура; композитна арматура; wooden beams; fittings; composite reinforcement